Robotplæneklipper VS plæneklipper og CO2 udledning.

//Robotplæneklipper VS plæneklipper og CO2 udledning.

Robotplæneklipper VS plæneklipper og CO2 udledning.

Hvor meget CO2 udleder din robotplæneklipper VS plæneklipper

Det er dejligt at være i vores haver og gør meget ud af at planlægge og vedligeholde dem! Derfor bruger vi mange forskellige maskiner, som de fleste er benzindrevne. I Danmark er der ca. 800.000 benzindrevne plæneklippere og et stort antal andre hjælpemidler. Hvert år bliver der solgt alene i Danmark over 100.000 nye plæneklippere…

De mange benzindrevne haveredskaber udleder meget CO2 og bidrager derfor til den globale opvarmning. En normal plæneklipper udleder ca. 1,2 kg CO2 i timen og normalt bruges en plæneklipperen ca. 30 timer  om året. Hvis vi omregner det, bliver det samlede CO2 udslip, for plæneklippere i Danmark, ca 35-45 millioner kg CO2 om året – og med stor sandsynlighed mere! Derudover kommer udslippet fra de andre haveredskaber,samt støjen og udledningen af partikler og uforbrændt benzin (kulbrinte).

De fleste af de danske plæneklippere har 4taktbenzinmotor, og næsten alle mindre haveredskaber som kædesave og buskryddere også har 2taktbenzinmotore. Haveredskaber med 2taktsmotorer sviner miljøet mere end redskaber med 4taktsmotorer, da de også udnytter benzinen meget ringere end 4-taktsmotorer. Udslippet af kulbrinte er derfor stort – helt op til tre gange så stort som for en 4taktsbenzinmotor. Det viser sig, at kulbrinte fra plæneklippere, kædesave, hækkeklippere mv. er ca. 1.500 – 2.000 tons/år.

Hvad er problemet med CO2-udslippet.

Uden om  jorden, er der nogle drivhusgasser, og den mest omtalte er CO2. Disse gasser lader solens stråler slippe ned til jorden, og her omdannes de til varme og stråler tilbage, men har svært ved at komme gennem atmosfæren og ud i verdensrummet da de bliver blokeret af drivhusgasserne. Gasserne er ligesom glasset i et drivhus; de lukker lyset ind og holder på varmen. Det er ikke så godt, når der kommer for mange gasser på grund af, at der bruges olie, kul og gas (dvs. fossile brændsler) for at få el, varme, transport og varer. Brugen af dette betyder, at mængden af drivhus-gasser i atmosfæren, øges. Med andre ord, så stiger temperaturen på jorden.

Hvad kan der gøre?

Der er flere ting du kan gøre, for at udlede mindre CO2 fra dine haveredskaber.

Køb manuel eller el-drevne – haveredskaber.

Det vil altid være det bedste at bruge manuelle haveredskaber, altså redskaber som ikke har en motor, ud over din rugbrødsmotor. Hvis din have er for stor til, at du vil undvære benzindrevne redskaber, er det altid klart at fortrække de  elektriske redskaber. De elektriske haveredskaber forurener dog stadig, det er bare meget mindre end de benzindrevne. Den forurening der opstår på elværkerne, er langt mindre, da partikler i røgen fjernes. Så næste gang du har brug for en ny plæneklipper, skulle du overveje at købe en robotplæneklipper fra Haverobotter, du kan se vores udvalg her.

 https://haverobotter.dk/produkt-kategori/robotplaeneklipper-udvalg/

Comments

comments

By | 2017-12-20T22:02:54+00:00 juli 31st, 2017|Nyheder|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment